1.Sınıf Ders Çalışma Programı

1.sınıf öğrencileri için hazırladığımız ders çalışma programını linkten indirebilirsiniz. Sayfamızın altına doğru indiğinizde programımız ile ilgili açıklamaları göreceksiniz. Okumanızda fayda olacağını düşünüyorum.

1.Sınıf Ders Çalışma Programı Örneği İçeriğinde Neler Var ?

Pdf formatında hazırladığımız dosyadan çalışma programı içeriğine bakabilirsiniz. Düzenlenebilir formatta içerik indirmek için yukarıdaki linke tıklayabilirsiniz.( Not;pdf formatı olduğu için düzenlenemez durumdadır.Çalışma programını indirmek için sayfanın en aşağısına gidiniz.)

1.Sınıf Evde Ders Çalışma Programı Örneği Nasıl Kullanılır ?

Programımız günlük olarak hazırlanmıştır. Programın sol tarafında programın saatlerini sağ tarafında ise yapılacak olan faaliyetleri göreceksiniz. Not kısmında ise programın kullanımı ile alakalı çeşitli bilgiler yer alıyor. İsterseniz teket teker programın ögelerinin inceleyelim.

Program Saatleri

15.30 – 17.00 Bu saat dilimi 1 saatten az olmamalıdır. Çoğu öğrenciler kursa kalabiliyor. Ya da ulaşım koşullarından kaynaklı olarak eve geç gelebiliyorlar. Tüm gün okulda kalan ve aynı zamanda örgün tam zamanlı eğitime yeni başlamış öğrenciler için mutlaka okul sonrası dinlenme gereklidir.

17.00 – 18.00 Bu zaman dilimi içerisinde öğrenci okuldan sonraki çalışmalarını yapmalıdır. Öğretmeni ödev verdiyse bu zaman diliminde yapabilir. 1 saat beliki 1.sınıf öğrencisi için uzun bir zaman dilimi olabilir.Fakat bu yaş grubu öğrencilerin hem ince motor becerilerinni geliştirmeleri hemde okuma ve yazmaya uyum sağlamaları için sıkı çalışmaları çok önemlidir.

18.00 – 20.00 Akşam yemeği ve dinlenme olarak adlandırdığımız 2 saatlik bu süre dilimini veliler azaltabilirler. Buraya bu kadar uzun zaman dilimi koymamızın nedeni akşam yemeği saatinin genelde belirsiz olmasıdır. Öğrencimiz mutlaka ma mutlaka ailesi ile akşam yemeği yesin ve sofrada bulunsun. Mümkünse ona küçük görevlerde verebilirsiniz.2 saatlik süre size uzun geliyorsa bu süreyi kısaltabilirsiniz.

20.00 – 20.30 Bu süremizde okuma ve yazma çalışmasına devam edebiliriz.

20.30 – 21.00 Dinlenme süreleri uzun olmalı çünkü öğrencimizin elleri yorulabilir. Dinlenme süresi içerisinde fazla dikkat dağıtıcı etkinlik yapmayın ve öğrenciye dinlendikten sonra yarım saat daha ders çalışacağını hatırlatınız.

21.00 – 21.30 Yarınki derse hazırlık bizim için çok önemli öğretmenimizle mutlaka temasta olmamızda fayda vardır.

21.30 Erken uyumak gelişim çağındaki çocuğuuz için çok önemlidir. Öğrenci 9 ile 11 saat arasında uyku uyumalıdır.

Yapılacak Etkinlikler

Yapılacak etkinliklerimize sırayla baktığımızda şu etkinlikleri görürüz.

  1. Okul Sonrası Dinlenme (Dışarı çıkma, Akranlarla Oyun, Spor, TV veya Bilgisayar [Günlük 45 dakikayı geçmeyecek])
  2. Okulda yapılan çalışmaların tekrarı ve Okuma-Yazma çalışmaları
  3. Akşam Yemeği Saati – Dinlenme (Dışarı çıkma, Akranlarla Oyun, Spor, TV veya Bilgisayar [Günlük 45 dakikayı geçmeyecek ])
  4. Okuma- Yazma Çalışması ya da Metin Okuma
  5. Dinlenme
  6. Yarınki derse hazırlık çalışması (Bir sonraki ses veya okuma metni)
  7. Uykuya Hazırlık

1.Sınıf Günlük Ders Çalışma Programı Örneğinde Değişikli Yapabilir miyim ?

Yapabiliriz. Programı yapıalcak etkinliklerin sırası bozulmadan yukarıdaki başlıkta anlattığım bilgiler ışığında düzenleyebiliriz.

1.Sınıf Ders Çalışma Etkinlikleri Olarak Neler Kullanılabilir?

Çeşitli bir çok 1.sınıf etkinliğine ulaşak için pinterest sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Tüm sınıf düzeyinde çalışma programları için tıklayınız.