Sunum içeriğimizin indirme aşağıdadır. Sayfamızda sunum konusuyla ilgili çeşitli bilgilere de erişebileceksiniz.


Çatışma Çözme Becerileri Ppt İçeriği Örnekleri

Sunuyu indirmek için tıklayınız.
Çatışma Çözme Becerisi Nedir ?
Çatışma nedir ?
İki tarafın ihtiyaçlarının, beklentilerinin, amaçlarının, fikirlerinin herhangi bir nedenle ters düştüğü durumda ortaya çıkan anlaşmazlıktır.
Çatışma yaşamımızın doğal bir parçasıdır hatta bilinenin aksine olumludur. Çatışmanın kendisi değil çatışmayı çözüm yolumuz çatışmayı ‘’yapıcı’’ ya da ‘’yıkıcı’’ hale getirir. İnsanın olduğu her yerde çatışmanın olması çok normaldir. Çatışmaları iyi kullanırsak gelişmek, ilerlemek ve dönüşmek için bir fırsata dönüştürebiliriz.
Çözüm Yöntemleri Nelerdir ?
Tarafların ikisinin de kaybettiği, dolayısıyla ikisinin de mutsuz hissettiği (kaybet-kaybet)
Taraflardan birinin kazanıp,diğerinin kaybettiği kaybedenin mutsuz olduğu (kazan-kaybet)
Tarafların ikisinin de kazandığıdolayısıyla mutlu hissettiği (kazan-kazan)
Bu durumları sembolleştirdiğimiz 5 farklı hayvan türü vardır. Sunumumuz da bu içerikten daha fazla bahsedilmektedir.Her bir hayvan türünün kendine ait bir yaklaşımı mevcuttur. Öğrencilerimiz için güzel örnekler hazırladığımıza inanıyorum.
Bu Yöntemleri Hangi Sıklıkla Kullanabiliriz ?
Çatışma çözme taktiklerinin hepsi yeri geldikçe kullanılmaktadır. Hepsinin anlamlı işlevleri vardır.Ancak;uzlaşma ve yüzleşme taktikleri çatışma çözme becerisinde kullanılması gereken daha sağlıklı yollardır.Bu şekilde, bireyler sonuçtan memnun olarak ayrılmaktadır.
Çatışma Çözme Becerileri Ortaokul, Lise ve İlkokulda Kullanılabilir mi ?
Sunumumuzu tüm kademelerde kullanabilirsiniz. Tabi ki okuma,yazma ve anlama becerilerini okullarında daha yeni kazanmış küçük yaş grupları açısından zor bir sunum olabilir. O yüzden bu grup için kullanımı pek uygun değildir.Bu grup adına beceriler daha sembolik yöntemlerle hazırlanabilir. Ortaokul ve lise için rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Sitemizdeki Diğer Sunum Sayfaları
Rehberlik Sunumları ( Öğrenci ) için tıklayınız.
İstanbul Mem tarafından paylaşılan akran zorbalığı öğrenci broşürü için tıklayınız.