Sınıf Rehberlik Dosyası: Sınıf rehberliği yapan öğretmenlerimizin tutması gereken yaptığı çalışmaları muhafaza ettiği dosyadır.
Dosyamızı indirmeden önce ya da indirdikten sonra nasıl kullanılacağını indirmek için yazımızın devamını okumanızı tavsiye ederim. Dosyamızı indirmek için alttaki linklere tıklayınız.
Sınıf Rehberlik Dosyası İndirme Linki

Dosyamızı sizlere iki farklı formatta sunuyoruz. Dosyanın içeriğine bakmak için ve kalemle düzenlemek için birinci formatı, word ortamında bilgisayarda düzenlemek için düzenlenebilir formatı indirebilirsiniz.
Sınıf Rehberlik Dosyası Olması Gerekenler İçeriği Nasıl Düzenlenmelidir ?
Dosyamızın içeriğini 16 farklı başlıkta düzenledik. Genel olarak bu dosya türünde bir klasör dosya içine telli dosyalar başlıkların adını verilerek açılır. Yapılan çalışmalar telli dosyanın içine yerleştirilir.
İsterseniz her bir başlık altında yapacağımız çalışmaları teker teker değerlendirebiliriz. Bu sayede sınıf rehberlik dosyasında olması gerekenlere de göz atmış oluruz.
1 – Sınıf Rehberlik Dosyası İçeriğinde Kapağı, Atatürk Portresi ve İstiklal Marşı
Giriş kısmında bulunması gereken bu üç ögemizi sizler için hazırladık. Herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yok.
2 – Sınıf Rehberlik Dosyası Örneği Öğretmenin Görevleri
Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği madde 23’te açıklanan görevlerdir. Yönetmeliğe ulaşmak için tıklayınız.
3- Sınıf Listesi
Sınıf listemizi e-okul sistemi üzerinden indirip dosyalarımız arasına koyabiliriz. E-okula ulaşmak için tıklayınız.
4- Sınıf Oturma Planı
Sınıf oturma planı için dosya içerisindeki örneği kullanmak sizleri daha da yoracaktır. O yüzden RehberlikMerkezim tarafından hazırlanan sınıf oturma planı içeriklerine erişmek için tıklayınız. RehberlikMerkezim tarafından hazırlanan sınıf oturma planlarında sınıf mevcudunuza göre ve sınıf kapısına göre detaylandırılmış oturma planlarına ulaşabilirsiniz.

5- Sınıf Rehberlik Planı
Sınıf rehberlik planı için sitemizde tüm sınıflarda ve tüm kademelerdeki sınıf rehberlik planlarına şuradan erişebilirsiniz.
6- Sınıf Başkan ve Başkan Yardımcısı Seçim Tutanağı
Bu kısımda sınıfımızda yaptığımız başkan ve başkan yardımcısı seçimi tutanaklarını koyuyoruz. İndireceğiniz dosyanın içerisinde başkan ve başkan yardımcısı seçim tutanakları için örnekler zaten mevcuttur. Örneklerde ki gerekli yerleri doldurarak bu bölümü de tamamlamış olacaksınız.
7- Veli Toplantısı Tutanağı
Yapılan veli toplantılarının da kayıtlarını tutmamız gereklidir. Alınan kararlar, gündem ve velilerin imzalarından oluşan veli toplantısı tutanağımızı da dosyamızın içerisinde muhafaza edebiliriz.
8- Sınıf İçi Rehberlik Etkinlikleri Kayıtları
Sınıf içerisinde yapılan rehberlik etkinliklerinin kayıtlarını bu kısımda tutabilirsiniz. Örneğin 8.sınıfların rehberlik dersine giriyorsunuz ve liselere geçiş sınavı ile ilgili bir etkinlik yaptınız. Dosyamızın bu kısımına da yaptığınız etkinliğin kayıtlarını koyabilirsiniz.
9- Öğrenci ve Veli Görüşme Formları
Öğrenci ve velileriniz ile bireysel olarak yaptığınız görüşmelerin formlarını tutarak bu bölümde muhafaza edebilirsiniz. Öğrenci ve veli görüşmeleri için tutulacak formlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından standardize edilmiştir. Rehberlik ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığının paylaştığı tüm anket,envanter ve formlar için tıklayınız.
10- Öğrenci Bilgi Formları
Öğrenci bilgi formu öğrenciler hakkında genel bilgileri edindiğimiz bir formdur, her dönemin başında genel olarak güncellenir. Öğretmenler bir çok bilgiye bu formdan ulaşabilirler. Özellikle e-okul bilgileri güncellenirken bu forma ihtiyaç duyulmaktadır. Rehberlikmerkezim tarafından hazırlanan e-okul uyumlu öğrenci bilgi formuna erişmek için tıklayınız.
11- Sınıf Risk Haritası – Rehberlik İhtiyaç Belirleme Anketi
Sınıf risk haritası temel olarak öğrenciler arasından belirli güç durumda olanları tespit ederek önleyici çalışma yapılmasını sağlayan bir haritadır. Bu haritadaki bilgileri öğrenci bilgi formundan doldurabilirsiniz. RİBA anketleri de Mayıs ayı içerisinde doldurulur. RİBA anketleri ve sınıf risk haritaları formlarına da Rehberlik ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığının paylaştığı tüm anket,envanter ve formlar kısmından ulaşmak için tıklayınız.
12- Dönem Sonu Rehberlik Faaliyetleri Raporu
Bu raporlar her dönemin sonunda doldurulur. Raporun örnek formu dosyamızın sonuna doğru sizlere sunulmuştur. Örnek rapor formunu doldurmanız yeterlidir.
Sınıf Rehberlik Dosyasında Bulunması Gereken Evraklar Yalnızca Bu Şekilde Mi Olmak Zorunda ?
Başka formatlarda da dosyamızı oluşturabiliriz. Burada önemli olan şey sınıf rehberliği için hazırlamamız gereken bir dosyamızı olduğu gerçeğidir. Bu dosyamızdan yola çıkarak kendi dosyanızı da hazırlayabilir veya bu dosyada istediğiniz kadar değişiklik yapabilirsiniz.
Sitemizde Ulaşabileceğiniz Diğer İçerikler
Öğretmen evrak alanına ulaşmak için tıklayınız. Öğretmen evrak alanında öğretmenlerimizin eğitim ortamında kullanabileceği tüm evrakları sizlere sunuyoruz.